RSS

❉ FoLlOwErs❉

Tuesday, March 29, 2011

❤ JOM JADIKAN BLOG SEBAGAI MEDIUM DAKWAH ❤

بسم الله الر حمن الر حيم

اسلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Alhamdulillah hari ni ana buka satu blog sahabat (kenalan melaui alam blog) ... menganjurkan Kempen : Jom Jadikan Blog Sebagai Medium Dakwah!! di bog http://atikaahmadiah.blogspot.com ... menarik & tertarik ana membacanya..
Katanya:

Entri dan kempen ini ada kaitan dengan entri saya yang terdahulu berkaitan dengan Tujuan Berblogging. Salah satunya adalah untuk berdakwah. Dakwah di sini bukan sahaja bermaksud kita bercerita dan membincangkan tentang Islam, tapi kempen saya ni lebih kepada supaya kita mengajak dan menyeru pembaca ke arah kebaikan. Maksud saya, asalkan benda baik, perkara baik..itu dah dikira dakwah. Seru ke arah kebaikan...

Dan saya harap blogger sekalian dapat memanfaatkan bakat penulisan yang dimiliki dengan cara mengajak kawan-kawan di luar sana tertarik kepada kebaikan. Kalau dapat membincangkan tentang Agama Islam itu sendiri lagi baik...kerana Islam itu merupakan cara hidup, tak kan terpisah walau kita berbicara tentang apa sekali pun.

Oleh itu:

Ana ingin mengajak sahabat2 blog sekalian join kempen ini...

“Dan hendaklah ada di antara kamu segolongan umat yang menyeru kepada kebajikan, menyeru kepada yang ma'ruf dan mencegah yang munkar, merekalah orang-orang yang beruntung." (QS. Ali Imran [3] : 104).

"Kalian adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi manusia, kalian menyuruh (berbuat) kepada kebaikan dan mencegah dari kemunkaran dan kalian beriman kepada Allah." (QS. Ali Imran [3] : 110).

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan, sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagian yang lain. Mereka menyuruh (mengerjakan) yang maruf, mencegah dari yang mungkar, mendirikan shalat, menunaikan zakat, dan mereka ta’at kepada Allah dan Rasul-Nya. Mereka akan diberi rahmat oleh Allah, sesungguhnya Allah Maha

Jom sahut cabaran kempen ni..

~Jadilah anak kunci kepada jalan-jalan kebaikan~


والسلامStumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

1 comments:

Anonymous said...

yeah..sokong! ^_^

Post a Comment

(~_^) .::JeNDeLa diHaTiKu::.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...