RSS

❉ FoLlOwErs❉

Sunday, March 6, 2011

❤¸.•*Sunnah Rasulullah yang mudah tapi orang jarang nak buat❤بسم الله الر حمن الر حيم

اسلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Ana ada terbaca dalam 1 blog sahabat ni tentang sunnah Rasulullah yang mudah tapi x ramai yang lakukan... kebetulan lagi yang menyebabkan ana semangat nak post hari ni cos dalam SOLUSI isu 29 pon ada tajuk yang lebih kurang...MySpace


"Tiada kejayaan yang paling sempurna melainkan dalam Sunnah Rasulullah s.a.w"

Setiap pekerjaan yang dilakukan mengikut Rasulullah, pasti ada kejayaan yang Allah janjikan di dalamnya.


Setiap hari, setiap dari kita akan minum air. Terutama setiap kali selepas makan. Betul tak? Jadi, Insyaallah sama - sama kita cuba minum dengan cara bagaimana Rasulullah itu minum.  • Sebaik - baiknya kita minum 15 - 30 minit selepas makan. (supaya mudah cerna makanan yang kita makan tadi kerana kalau kita minum terus, enzyme tadi akan pergi bersama air)

  • Apabila kita minum, peganglah cawan kita tu dengan tangan kanan. (Pegang gelas/cawan dengan tangan kanan, jari kelinking dibawah)

  • Sebelum minum juga, pastikan kita melihat ke dalam minuman kita, takut - takut kalau ada apa - apa ke... Jika ada lalat, tekan dahulu lalat tersebut ke dalam air, kemudian baru dibuangkan. (kerana sayap kiri lalat membawa penyakit, manakala sayap kanan pula penawar)

  • Minum duduk & baca basmallah & doa..
  • Jangan bernafas dalam bekas minuman, & mulakan minum kita itu dengan 3 teguk dahulu... Kemudian baru habiskan.

  • Jika ingin pastikan minuman itu "bersih"(tidak ada apa-apa sihir) setelah baca basmallah & doa, sewaktu teguk pertama kita itu, kita rasa lelangit kita dengan menggunakan hujung lidah. Sekiranya "ada apa - apa" lelangit kita tidak akan berasa geli.

~Semoga mendapat manfaat MySpace~

.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...